TIFFANIE  LEUNG    

COMPETITION PROJECTS

Foyer View_FINAL.jpg
THE D.O.T.T.I.E. PROJECT:
digitally operated tec-tonic
integrated environments

 

The D.O.T.T.I.E. Project was a collaboration between NJIT and FJUT for the Solar Decathlon China Competition in 2017-18. The main goal for our design was to explore how four generations could live and coexist harmoniously together in a net-zero home of the future...

 

Boundary_Palette4-no border.jpg
SOLAR DECATHLON CHINA 2017:
conceptual visual representation

 

During the conceptual design phase of the competition, I was tasked with developing the visual representation of the project and defining the house's "character." In order to appropriately depict multi-generational domesticity through D.O.T.T.I.E.'s architectural language, digital collaging of the expressionist style was used to evoke a sense of timeless nostalgia and familiarity.

 

 
PASSAGE OF INTERACTION:
NJIT 2015 brick build competition

 

The City of Perth Amboy has commissioned a police station to improve the downtown pedestrian area and to provide a more secure and welcoming access point from the local train terminal. The structural ability of brick is celebrated in the station through the grandness of the central barrel vault present over the central stairway.