TIFFANIE  LEUNG    

THE NEW BANK OF ENGLAND

teasing classicism

     Playing with positivity and negativity, the new Bank of England teases the classical style through repeated and sequential forms. The facade of the complex features a repeating elevation that appears to be inherently classical, but plays with patterned asymmetry as well as games of positivity and negativity throughout the site.

        Organized in a thickened perimeter condition, the new Bank of England features larger cultural facilities that are embedded in the perimeter form, which hosts smaller commercial shops on the ground floor. The insertion of the larger cultural foci pushes the inner envelope inwards and outwards, also contributing to the positive-negative game evident in the elevation.

© 2023 by TIFFANIE LEUNG.

Proudly created with Wix.com